Начало » Свят

САЩ готови да атакуват Сирия

Публикувано от:  на август 27, 2013 Няма коментари

САЩ готови да атакуват СирияАмериканските военни сили са в бойна готовност. Войските могат да нанесат атака върху режима в Сирия “във всеки един момент”, съобщи министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл пред Би Би Си. Той заяви за пореден път, че американските власти разполагат с неоспорими доказателства за използването на химически оръжия от страна на Дамаск.

Според Хейгъл САЩ са разположили вече необходимите сили, а президентът Барак Обама е бил запознат с различните военни възможностите, представени от висшите военни.

„Подготвени сме. Пренасочихме подразделения на място, за да можем да изпълним успешно всеки един вариант, на който се спре президента”, каза Чък Хейгъл.

Американският министър на отбраната подчерта в интервюто, че Вашингтон е ще е готов в близките дни да сподели доказателствата, с които разполага, че сирийският режим е използвал химически оръжия миналата седмица в предградие на Дамаск.

„Сирия използва химически оръжия срещу собствения си народ. Ще разполагаме скоро с повече информация и разузнавателни данни, за да изложим”, каза още министърът на отбраната на САЩ, който е в Бруней на азиатска обиколка.

Чък Хейгъл сподели, че Франция и Великобритания, както и по-голямата част от американските съюзници, и повечето страни по света вярват, че режима на Башар Асад е прибягнал до употреба на химическо оръжие.

Според него няма никакви съмнение кой е извършил нападението от 21 август, при което – според опозицията – са загинали 1 300 души.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.