Начало » Свят

Обама представи в аванс очакваното във вторник обръщение към нацията

Публикувано от:  на септември 7, 2013 Няма коментари

Барак Обама

Америка трябва да използва ограничена военна сила в Сирия, за да възпре бъдещи химически атаки. Това заяви днес в радиообръщение към нацията президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от Ройтерс. Той обаче подчерта, че не иска да влиза в нова скъпа и дълга война. “Това няма да е нов Ирак или Афганистан”, каза Обама, с което представи в аванс доводите, които ще изтъкне в телевизионното си обръщение към нацията във вторник.По думите му всякакви действия на САЩ срещу Сирия ще бъдат ограничени по време и обхват и ще имат за цел да възпрат сирийското правителство да използва отново химически оръжия срещу народа си, както и да намали възможностите му да го прави.

Обама заяви също, че осъзнава умората на американския народ след десетилетие на война, “въпреки че войната в Ирак завърши, а войната в Афганистан е към края си. Именно затова няма да хвърлим войниците си насред войната на други”, каза още президентът на САЩ.

Обама заяви, че ако не бъде даден отговор на химическата атака, ще бъде поставена под заплаха националната сигурност на САЩ и ще се увеличи възможността от бъдещи химически атаки на сирийското правителство, терористични групировки и други страни.
“Ние сме Съединените американски щати. Не можем да си затворим очите за кадри като тези, които видяхме от Сирия”, добави Обама.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.