Начало » Новини

Брендо осъден на 20 г. решетки

Публикувано от:  на юли 9, 2013Няма коментари

БрендоСоченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е осъден на 20 години затвор в Милано.

Присъдата е прочетена в аулата бункер на миланския затвор „Сан Виторе“ вчера малко преди обяд от председателя на съдебния състав д-р Енрико Мандци. Така на практика приключи продължилият близо четири месеца мегапроцес, който стана известен у нас и в Италия с названието „Кокаинови крале“.

Брендо признат за виновен за участие в престъпно сдружение с цел международен трафик на кокаин. Освен него по делото бяха подсъдими още четирима българи, един италианец от български произход, шестима италианци, един словенец и един румънец. Процесът бе организиран по бързата процедура при закрити врати и без разпит на свидетели, заради което всички присъди бяха намалени автоматично с една трета от предвидените от закона наказания за съответните престъпления. Присъдите подлежат на обжалване.

Брендо може да обжалва присъдата си пред български съд, който от своя страна пък да я намали. За целта Банев не трябва да жали присъдата си в Италия, а да подаде документи за екстрадиция с цел да бъде преместен в наш затвор.

standartnews.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.