Начало » Новини

Брендо стана съсед на Наглите

Публикувано от:  на август 3, 2013Няма коментари

Брендо

Соченият за „кокаинов крал“ Евелин Банев-Брендо вече е в България, научи БЛИЦ. Той е настанен в 11 отряд на Софийския затвор, където лежат следствените. В същия коридор търкат нарове и част от групата на „Наглите“. Съседи на Брендо са Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров -Релето.

През юли Брендо бе осъден на 20 години затвор в Италия. Той бе признат за виновен в това, че е ръководил престъпна група за международен трафик на кокаин и затова получи и максималното наказание. Останалите българи в мегапроцеса „Какаинови крале” се сдобиха с по-ниски от поисканите от прокуратурата присъди. Соченият за дясна ръка на Банев Тинко Гарев бе осъден на 15 години затвор или с три по-малко от исканите 18 години лишаване от свобода. Заради отпадането на някои обвинения Радослав Атанасов вместо 14 години затвор „взе“ 10 години, Захари Марков – 9 години и 4 месеца вместо 11 години, а Ивайло Йорданов – 6 години и 4 месеца вместо 9 години. Италианецът от български произход Николай – Силвио Йовчев се сдоби със 7-годишна присъда вместо поисканите 9 лета зад решетките,  защото е сътрудничил на правосъдието.

Освен италианската си присъда Банев бе признат за виновен и от Софийския градски съд за пране на пари. Родните магистрати го пратиха зад решетките за 7.5 години затвор. Освен това и Румъния поиска Брендо, за да го подхнване за трафик на кокаин. Брендо е докаран у нас, за да изчака да стартира процесът му за „пране на пари“ на втора инстанция – Софийския апелативен съд, което се очаква да се случи есента.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.