Начало » Новини

Прокуратурата тайно прекрати дело срещу Брендо

Публикувано от:  на февруари 6, 2014Няма коментари

Брендо

Прокуратурата тихомълком е прекратила тайно разследване срещу Евелин Банев-Брендо. То няма нищо общо с аналогичния процес, по който соченият за „кокаинов крал“ беше осъден на седем и половина години затвор, пише таблоидът „България днес“. Банев, съпругата и балдъзата му бяха осъдени за легализиране на 11 млн. евро от престъпна дейност.

 Брендо и двете осъдени дами са били замесени в поне още една схема. Разследването е започнало през далечната 2009 г. Информацията за него обаче никога не е била обявявана публично. Според източници на „България днес“ това станало по заповед от върховете на МВР и държавното обвинение, тъй като по случая не се работело особено активно. Той се ползвал, за да се държи Брендо за каишка.

 От забатачването на случая се възполвали Банев и двете дами, замесени в схемата за пране на пари. Те използвали поправката в Наказателния кодекс, приета преди няколко месеца, с която беше премахната фигурата на вечния обвинител.

 Брендо и партньорките му подали молба да се разгледа делото им в съда. След което лъснал фактът, че събрани доказателсва на практика няма. От прокуратурата съобщили за „България днес“, че „разследването за пране на пари срещу Брендо и съпругата му частично е прекратено. То продължава срещу неизвестен извършител“.

Източник: pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.