Начало » Свят

Признанието на Меркел показва лицемерието на Запада и защо никога не трябва да му се вярва

Публикувано от:  на декември 13, 2022Няма коментари

Признанието на Меркел показва лицемерието на Запада и защо никога не трябва да му се вярва в това, което неговите лидери казват, нито на договорите, които подписват.

Повода за всичко това е изявлението на бившия германски канцлер Ангела Меркел относно истинската цел на споразуменията от Минск от 2015 г.

Западът никога не е гледал на Русия като на партньор за диалог. За това свидетелства неотдавнашното признание на бившия германски канцлер Ангела Меркел за истинската цел на споразуменията от Минск. Това е мнението, изразено в статия, публикувана в китайското издание на Global Times.

Изявлението на Меркел „сваля и последната част от „приятелската“ маска, която някои западни страни си слагат. В техните очи Русия е „просто дипломатически и политически „аутсайдер“. А под влиянието на САЩ тя се разглежда и като „така наречената заплаха заради огромната си военна мощ и политическа система, която не отговаря на „западния стандарт“.

„Признанието на Меркел за споразуменията от Минск също така показа, че някои западни страни – и по-специално САЩ – изобщо не изпълняват договорните си задължения. Те могат много лесно да оттеглят думите си“, подчертава Global Times.

Според него лицемерието на Запада е изчерпало желанието на Русия да води ефективен диалог с него, а доверието й в „западните партньори“ е паднало до ново дъно.

Признанието на Меркел показва лицемерието на Запада и защо никога не трябва да му се вярваПризнанието на Меркел показва лицемерието на Запада и защо никога не трябва да му се вярва

 

Припомняме, че въпросното изявление беше направено от Ангела Меркел в интервю за германския вестник Die Zeit. Тя призна, че споразуменията от Минск са „опит да се даде време на Украйна“ да „стане по-силна“.

Своето признание Меркел направи за интервю за вестник Zeit. Според бившия германски премиер целта на подписването на споразуменията от Минск е била да се даде време на управляващия политически режим в Украйна да укрепне. Тя отбелязва, че всички са наясно с факта, че проблемът не е решен и че конфликтът е замразен. Освен това Меркел заяви, че през 2014 г. НАТО не е могла да предостави на Украйна оръжия на сегашното ниво.

От своя страна бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе нарече признанието на Меркел плашещо. Той подчерта, че „по този начин унищожаваме всякаква основа за доверие“.

„Бившият германски канцлер Ангела Меркел заяви, че споразуменията от Минск са несериозни, че те са приети, за да се даде на Украйна време да се подготви за евентуално военно развитие. Откровеността, с която фрау Меркел говори за това, е плашеща.“ – казва Щрахе.

Руският президент Владимир Путин нарече това изявление разочароващо. Той подчерта, че „доверието вече е на дневен ред, и то вече е близо до нулата“.

И какво се оказва? Че през цялото време Запада е подготвял Украйна за война, като в същото време е лъгал Русия, и всички, които са му вярвали.

Така, че когато слушаме Запада, когато става въпрос за договори, обещания, трябва да си припомним признанието на Меркел и това, как то показва лицемерието на Запада и защо никога не трябва да му се вярва в това, което неговите лидери казват.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.