Начало » Свят, Финанси

Американският икономист Джефри Сакс смята, че санкциите ще ударят Запада, а не Русия

Публикувано от:  на март 12, 2022Няма коментари

Джефри Сакс смята, че санкциите няма да поставят Русия на колене, но напротив – те ще ударят Запада, а не Русия.

Американският икономист Джефри Сакс в интервю за сп. Spiegel каза, че антируските санкции няма да постигнат целите си и ще ударят само Запада, информира РИА Новости.

Джефри Сакс смята, че всъщност, от санкциите срещу Русия повече пострадали ще са западните страни, докато на самата Русия почти няма да повлияятДжефри Сакс смята, че всъщност, от санкциите срещу Русия повече пострадали ще са западните страни, докато на самата Русия почти няма да повлияят

 

Специалистът подчерта, че не вярва в ефективността на въведените санкции срещу Москва.

„Прогнозирам различно развитие на събитията: значителни негативни последици за икономиката на останалия свят, с изключение на Русия“, каза Сакс.

Икономистът нарече санкциите типичен инструмент на американската външна политика. Но въпреки честата им употреба, ограничителните мерки рядко работят, подчерта икономистът. Като пример той посочва санкциите срещу Иран, Северна Корея и Венецуела. Тези рестриктивни мерки, според него, „се провалиха с гръм и трясък“.

„Ние не сменихме режимите там и сега искаме да поставим една много по-голяма страна на колене. Русия е огромна държава, която разполага и с 1600 ядрени бойни глави. Поставянето на Русия на колене е просто нереалистично, невъзможна идея. Аз не знам какво има в главите на тези хора, които са измислили тези санкции“, обяснява Джефри Сакс.

–––-

Вече стана интересно с тази новина. Видния икономист Джефри Сакс поля със студен душ западните политици. Икономически неграмотни, те влияят много по-зле на собствените си страни, отколкото на Русия. И друго си е, когато специалист, толкова виден икономист им го каже директно. Истина, която те не могат да обяснят. Но могат да опитат да пропуснат, да не „забележат“.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.