Начало » Любопитно, Свят

Американците в шок: уплашени са от оръжие, измислено при Хрушчов

Публикувано от:  на октомври 7, 2022Няма коментари

Американците са в шок: уплашени са от оръжие, измислено при Хрушчов, срещу което няма защита, срещу което няма защита. Става въпрос за ядреното торпедо „Посейдон“, което може да измине 10 000 километра под вода и да експлодира до брега, причинявайки цунами, което ще унищожи примерно Ню Йорк.

Американците в шок: уплашени са от измислено при Хрушчов оръжиеАмериканците в шок: уплашени са от измислено при Хрушчов оръжие

 

В началото на октомври италианският вестник “Ла Република” съобщи, че разузнаването на НАТО е изпратило предупреждение до всички членове на Алианса за навлизането в морето на руската атомна подводница „Белгород“, оборудвана с ядрено торпедо „Посейдон“. НАТО предполага, че атомната подводница „Белгород“ е напуснала пристанището на базиране и е заминала в неизвестна посока. Според разузнаването на НАТО “Белгород” е в арктически води, за да изпита ядреното торпедо “Посейдон”.

“Ядрената подводница “Белгород”, която влезе в експлоатация през юли, вече излезе, за да се гмурне в арктическите морета и има опасения, че нейната мисия е да изпита за първи път суперторпедото “Посейдон”, често наричано „оръжието на Апокалипсиса“. Това е една от системите, които ще върнат на Русия стратегическото превъзходство: ядрена бойна глава, която изминава 10 000 километра под вода и след това експлодира край брега, причинявайки радиоактивно цунами. Една замърсена вълна може да изтрие от лицето на земята мегаполиси като Ню Йорк или Лос Анджелис“, оплаква се италианският вестник и присъединилите се към него световни медии, препечатвайки тази тревожна информация за САЩ и техните съюзници.

Тревогата за неприятелски настроените към Русия държави се крие във факта, пише “Ла Република”, че инфрачервените сензори на множество американски спътници могат да засекат изстрелването на руски междуконтинентални балистични ракети, но не виждат безшумното и слабо нагряващо се суперторпедо, което се движи на километър дълбочина. Водещият американски военноморски анализатор Х. И. Сътън отбелязва, че атомната подводница “Белгород” с торпедото “Посейдон” е „напълно нова категория оръжие, което задължава да се промени планирането на западните военноморски сили и води до определянето на нови изисквания и нови средства за противодействие“.

“Посейдон” е най-голямото торпедо, създавано някога от която и да е страна. С диаметър от около 2 метра и дължина от повече от 20 метра, той е около два пъти по-голям от размера на изстрелвана от подводница балистична ракета и 30 пъти по-голям от размера на конвенционално „тежко” – торпедо, подобни оценки са били чувани и преди в чужди източници. За първи път проектът за създаване на гигантско торпедо Т-15, носещо ядрен заряд до бреговете на САЩ, е разработен в Съветския съюз от 1949 до 1954 г. Проектът е затворен, тъй като при тогавашното ниво на технологиите е невъзможно да се построи високоскоростно ядрено торпедо, което да се доближи скрито до бреговете на Америка. През 1961 г. идеята за ядрено торпедо идва на академик Андрей Сахаров, който пише в мемоарите си: „Реших, че такъв носител може да бъде голямо торпедо, изстреляно от подводница. Фантазирах, че е възможно да се разработи атомен реактивен двигател с директен поток вода и пара за такова торпедо. Целта на атаката от разстояние няколкостотин километра трябва да бъдат пристанищата на врага… Корпусът на такова торпедо може да бъде направен много издръжлив, за да не се страхува от мини и препятствия.

Идеята за създаване на изкуствено цунами с ядрен взрив от 100 мегатона край бреговете на САЩ принадлежи на съветския академик Михаил Лаврентиев. През 1962 г. той пише меморандум до Никита Хрушчов, по чиято инициатива са проведени експерименти за проверка на ефектите от мощна крайбрежна подводна експлозия, която не задоволява военните.

Оръжието на Страшния съд, ядреното суперторпедо “Посейдон”, беше създадено съвсем наскоро и възможното изстрелване на този вестител на Апокалипсиса силно разтревожи господата от НАТО. „В края на краищата дори просто обявяване на изпитания би позволило на Кремъл да демонстрира уникална способност в битка със Запада: оръжие, срещу което няма защита“, пише “Ла Република”. Възможното използване на ядрени оръжия от Русия не може да не тревожи колективния Запад. Особено след предупреждението, направено от Владимир Путин по време на обръщението му на 21 септември.

Президентът на Русия каза: „Гражданите на Русия могат да бъдат сигурни, че териториалната цялост на нашата родина, нашата независимост и свобода ще бъдат осигурени, отново подчертавам това, с всички средства, с които разполагаме. И тези, които се опитват да ни изнудват с ядрени оръжия, трябва да знаят, че розата на ветровете може да се обърне и в тяхната посока”.

Изглежда Западът е чул това предупреждение. Американският генерал Дейвид Петреус веднага започна да заплашва Русия с ответен удар. Британският “Таймс” гръмна с фейк, писан в движение. Позовавайки се на неизвестния полски експерт Конрад Музика, изданието съобщава, че Москва „ще демонстрира готовността си да използва оръжия за масово унищожение, като проведе ядрен опит на границите на Украйна и се смята, че НАТО е предупредил членовете на Алианса за това .“

Отбелязваме напредъка на „британските учени“ в фабрикуването на фалшификати. Вместо изтърканото „хайли-лайкли“ вече използват свежо звучащото и почти автентично „както се смята“.

Русия няма да подготвя ядрени опити, да не говорим за ядрени удари нито в ледовете на Арктика, нито в степите на Украйна. Страховитият „Белгород“ отиде в морето с торпедо без ядрена бойна глава, както отбелязват същите западни медии. А предполагаемият „ядрен влак“, чиято снимка публикува “Таймс”, е само четири камиона КАМАЗ, покрити с брезент върху железопътни платформи. И къде са доказателствата, че тези камиони се превозват към Украйна?

Ситуацията се вижда по следния начин: от регионалния комитет на Вашингтон е изпратена команда да се плашат миряните с руската ядрена заплаха, а западната преса и пенсионираните генерали се включват в нейното изпълнение.

В сегашната реалност Русия не заплашва никого с ядрен апокалипсис и ще използва най-мощния си ядрен арсенал в света само ако колективният Запад пресече „червените линии“, ясно обозначени от президента на Русия.

Вече е ясно, САЩ са в шок. Те са уплашени от измислено при Хрушчов оръжие, срещу което няма защита. А на нас ни остава да се надяваме да не се налага използването на това оръжие.

Превод: В. Сергеев
Източник: Поглед.инфо
Забранено е копирането на материала

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.