Начало » Здраве

Академик Гинцбург смята, че ваксинираните с руската ваксина „Sputnik V” придобиват безсрочен имунитет срещу коронавируса

Публикувано от:  на април 10, 2021Няма коментари

Ръководителят на център „Гамалея” Александър Гинцбург смята че ваксинираните с руската ваксина „Sputnik V” придобиват безсрочен имунитет срещу коронавируса. А самият той завещава своите антитела за изследване от бъдещите поколения.

Академик Гинцбург смята, че ваксинираните с руската ваксина “Sputnik V” придобиват безсрочен имунитет срещу коронавируса

Академик Гинцбург смята, че ваксинираните с руската ваксина „Sputnik V” придобиват безсрочен имунитет срещу коронавируса

 

„В мен има надежда че ваксината ще действа не година-две а пожизнено. Инжектирах се два пъти и си живеят там пет-десет години и повече. Както казвам, аз своите антитела ще ги завещая на своите потомци.” – това е казал Гинсбург за Интерфакс, отговаряйки на въпрос за развитие на устойчив имунитет при ваксинираните със „Sputnik V”.

Според него, като част от специално проучване, тези, които имат спад в нивата на антителата, се ваксинират отново, за да се провери времето на отговора на антителата.

„Ако в организма им нивото на антителата им бъде възстановен до защитни нива на втория, третия или четвъртия ден, това означава, че те са образували клетки на паметта. Това означава, че имунният им отговор е оцелял след първичната ваксинация. Тези изследвания ще бъдат проведени в рамките на година и половина.”, обясни ученият.

На 18 януари в Руската федерация започна масова ваксинация срещу коронавируса COVID-19. Руснаците се ваксинират с първата регистрирана в света ваксина „Sputnik V”, разработена от Центъра „Гамалея”, на руското Министерство на здравеопазването.

Освен това „Sputnik V” е одобрен за спешна употреба в 59 страни, включително Руската федерация, с общо население от над 1,5 милиарда души.

=====

Редакторска вметка: И след като то не някой друг, не спекулация в медиите или в мрежите, а академик Гинцбург смята, че ваксинираните с руската ваксина „Sputnik V” придобиват безсрочен имунитет срещу коронавируса, още повече, че ваксината е одобрена и се използва в 59 страни от цял свят, в нас изниква логичния въпрос: Защо българските управляващи не разрешават да се използва за предпазване на населението на страната ни? Защо се използват компрометирани ваксини, като „АстраЗенека”? Въпроси, на които едва ли ще получим отговор!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.