Начало » Здраве

В Русия регистрираха първото лекарство в света срещу коронавируса Covid-19

Публикувано от:  на април 1, 2021Няма коментари

В Русия регистрираха първото лекарство в света срещу коронавируса Covid-19, като лекарството е създадено на базата на кръвна плазма от преболедували и е регистрирано в Министерството на здравеопазването на Руската Федерация.

„Здравните власти одобриха използването на този специфичен имуноглобулин в лечението на Covid-19. Препаратът „Ковид-глобулин“ е първият регистриран в света медикамент срещу инфекцията от този вид“, се казва в официалното изявление на държавната корпорация „Ростех“.

В Русия регистрираха първото лекарство в света срещу коронавируса Covid-19

В Русия регистрираха първото лекарство в света срещу коронавируса Covid-19

 

„Ковид-глобулин“ е създаден на базата на кръвна плазма от преболедували пациенти и съдържа антитела. „Приемът на лекарството помага на организма да преодолее болестта и „учи“ имунната система как по-бързо самостоятелно да произведе антитела“, допълват от „Ростех“.

В хода на изследванията на препарата е потвърдена неговата безопасност, липса на странични ефекти и способността му да неутрализира коронавируса. Медикаментът ще бъде използван за лечение на хора в средна и тежка форма на инфекцията.

Това обаче ще стане след края на втората и трета фаза на клиничните изпитания, които в момента се провеждат в московски болници.

С регистрирането на първото лекарство в света срещу коронавируса Covid-19, Русия отново показва, че руската наука не е изоставаща, а напротив: тя е от водещите в света. Припомняме и че Русия успя да създаде и да регистрира първата в света ваксина срещу Covid-19, която в момента е най-добрата в света.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.