Начало » Любопитно

Уникално! ХИВ ваксина ще спаси човечеството

Публикувано от:  на октомври 14, 2013Няма коментари

ваксиниУникално откритие, разработено от д-р Чил-Йонг-Канг и неговият екип е Ваксината за човешкия имуннодефицитен вирус (ХИВ), която е преминала успешно първата фаза от клиничните изпитания и няма странични ефекти за пациентите, пишат световни медии.

 Сега се подготвяме за втора и трета фаза на клиничните изпитвания. Отваряме вратата за фармацевтичните компании, правителството и благотворителните организации, с които заедно да предложим на света първата комерсиална ХИВ ваксина. – казва изпълнителният директор на Sumagen Co. Ltd.

 Първият етап от клиничните изпитвания, които оценяват безопасността, толерантността и имунните отговори, е започнал през март 2012г и завършил през август 2013г. При изследването, ваксината SAV001-H е инжектирана мускулно в заразени с ХИВ мъже и жени на възраст между 18 и 50 години, които не са показвали симптоми. Изследвани са резултатите от ефектите на ваксината върху доброволци спрямо тези върху група, получила плацебо.

 След като получили ваксината, доброволците ходели на контролни прегледи на седмици 4, 6, 12, 18, 26 и 52. Лекарите не наблюдавали никакви странични ефекти и дори открили изненадващо стимулиране на производството на антитела, което може да предвещае успех във фаза 2, когато ще се измерва имунния отговор.

 SAV001-H, която е произвеждана в специална лаборатория в САЩ, е единствената ХИВ ваксина разработвана от Канада и една от няколкото в света.

Sumagen очакват да имат първата ХИВ ваксина одобрена за пазара. Според Световната здравна организация ХИВ засяга повече от 34 милиона души по света. За последните три десетилетия вирусът е причинил повече от 25 милиона смъртни случая.

pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.