Начало » Интервю, Свят

Русия отвръща на удара, Лавров предупреждава Европейския съюз: „Искаш ли мир – готви се за война!” (Видео)

Публикувано от:  на февруари 12, 2021Няма коментари

Русия ѝ писна да се подиграват с нея и реши да отвърне на удара. Министърът на външните работи Сергей Лавров директно предупреждава Европейския съюз: „Искаш ли мир, готви се за война!”

Тези думи бяха изречени от него в интервю, което бе излъчено в YouTube канала „Соловьев LIVE“.

„Изхождаме от факта, че сме готови. Ако отново видим, както вече сме усещали неведнъж, в някои области се налагат санкции, които създават рискове за нашата икономика, включително в най-чувствителните области” – думи на Сергей Лавров.

Интервю на Владимир Соловьев с Министърът на външните работи Сергей Лавров

Интервю на Владимир Соловьев с Министърът на външните работи Сергей Лавров

 

И още от него: „Да, ние не искаме да се изолираме от световния живот, но трябва да сме готови за това. Искаш ли мир – готви се за война!”.

Повод за тези санкции е затварянето на арестуването на Сергей Навални. Те ще бъдат първите, наложени по силата на новата рамка, съобщи в четвъртък „Ройтерс“. въведена миналия декември, която позволява на Европейския съюз да предприеме действия срещу нарушителите на правата на човека по света.

Франция и Германия изразиха готовността си да продължат по пътя на санкциите, но постъпват много лицемерно, защото не искат да спрат изграждането на „Северен поток 2”. По този начин двете страни хем искат санкции, хем не искат да загубят икономически от доставката на така ценния руски газ.

Очаква се решение за санкциите да бъде взето на 22 февруари, когато ще има среща на европейските външни министри.

Предупреждението на Лавров към Европейския съюз: „Искаш ли мир – готви се за война!” вчера бе подчертано и от брифинг на Мария Захарова, която е официалният представител на руското външно министерство, официално предупреди Брюксел: „Москва предупреждава Брюксел да не налага нови санкции срещу Руската федерация, защото те ще бъдат последвани от съразмерен отговор.”, инфоримира ТАСС.

„Бих искала да предупредя нашите партньори от ЕС срещу поредната необмислена стъпка“, каза Захарова, коментирайки възможността за нови санкции срещу Руската федерация от Европейския съюз. „Неизбежно ще последва съизмерим отговор. Абсолютно неприемливо е да се използват човешките права и позовавания на демократичните принципи като геополитически инструментариум.”

Мария Захарова подчертава, че подобно решение на ЕС ще изглежда особено цинично на фона на „тотално пренебрегване от Брюксел“ на нарушения на правата на рускоезичното население и медии в страните от съюза, както и на бруталното потискане на протестните движения в държавите от ЕС.

„Всичко това ще доведе до засилване на произвола в международните отношения и ерозия на принципите на международното право” – допълва Захарова. „За пореден път потвърждаваме принципната си позиция относно незаконността на въвеждането на едностранни ограничителни мерки в обход на Съвета за сигурност на ООН. Призоваваме ЕС да се върне към равнопоставен, конструктивен диалог, да търси чрез съществуващите дипломатически канали, които винаги остават отворени, работещи компромиси, които ще осигурят баланс на интересите.”

А вие се насладете на видеото в YouTube канала „Соловьев LIVE“ на интервюто на Министърът на външните работи Сергей Лавров, в което той предупреждава Европейския съюз: „Искаш ли мир – готви се за война!”:

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.