Начало » Свят

Обратно броене: Как САЩ се готви за мащабна война с Русия

Публикувано от:  на февруари 6, 2021Няма коментари

Всички новини, които идват от американския континент сочат само за едно: САЩ се готви за мащабна война с Русия. Към тези новини „масло в огъня” се налива и очакваното мащабно учение в Европа „Defender Europe 2020”.

От април до май тази година САЩ и партньори ще проведат в Европа учението „Defender Europe 2020”, като за целта от февруари до юли персоналът и оборудването ще бъдат предислоцирани.

Големият брой военнослужещи и техника, които ще вземат участие на учението го прави най-голямото за последните 25 г. и третото след свършването на „Студената война”. Общо на учението ще присъстват войници от 19 държави.

Танк M1 Abrams

Танк M1 Abrams

 

На това учение САЩ ще изпратят около 20 000 войници и 480 единици гъсенична техника (танкове, бронетранспортьори, самоходни гаубици). Очаква се да се включат общо 37 000 военни и 33 000 единици военно оборудване.

Учението „Defender Europe 2020” ще засегне 10 европейски държави, които съгласно сценария, ще трябва да отблъснат агресията на противника, произхождаща от Източна Европа през 2028 г. (въпреки че това не е директно посочено, всички разбират, че за източник на агресия се приема Русия).

Сред многото задачи, които трябва да бъдат изпълнени от западните военни по време на „Defender Europe 2020”, заслужава да се отбележат две – многоцелеви задачи (т.е. водене на бой в различни среди: в космоса, във въздуха, на земята, под вода, в киберпространството и в електромагнитния спектър) и също така логистичната способност на войската (доставка и разполагане на военни контингенти) в предполагаемия район на бойните действия.

Може да се отбележи, че една важните бойни единици, участващи в учението „Defender Europe 2020” ще бъде американския танк M1 Abrams (M1A2C или M1A2 SEPv3), на който последните версии получават израелската система за активна защита Trophy Heavy Vehicle (HV). В същото време M1A2 SEPv3 остават уязвими за бронебойните малокалибрените снаряди, които могат да бъдат използвани от руските танкове Т-90МС и Т-14 «Армата», и ракетната система с голям обсег „Kornet”.

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.