Начало » Свят

Киев се готви за война, пуснаха списък с бомбоубежища

Публикувано от:  на март 19, 2014Няма коментари

Киев се готви за война, пуснаха списък с бомбоубежищаОпълченци са блокирали в Донецк оръжейни складове.

Списък с бомбоубежища в Киев бе разпространен днес на няколко информационни, украински сайта. “Това все пак е непълен списък, защото някои бомбоубежища са секретни. Надяваме се, че тази информация няма да ви потрябва, но въпреки това е добре да знаем къде се намират те”, пише kiev.vgorode.ua.

Журналисти от Киев са посетили и няколко от бомбоубежищата. Според тях скривалищата са в отчайващо състояние и не биха могли да приемат хора в случай на опасност.

“В просторна зала има около десет двуетажни легла. По стените са нередени стотици кутии с противогази, костюми за химическа защита, по стените са разлепени схеми за евакуация. В командния пункт на масата има три телефона в различни цветове и червен бутон за тревога. Мирише на мухъл”, пише в репортажа си украински журналист.

Въоръжена група е блокирала украински оръжейни складове в Донецка област, предава Обозреватель.

„В близост до Артьомовска група хора е блокирала украинска военна част – складове с оръжие в солени шахти”, заяви украинският депутат Александър Бригинец. По неговите думи той е научил имената на организаторите на блокадата и ги е предал на полицията.

Преди дни в Харковска, Луганска и Донцека области рускоговорещи опълченци блокираха военни ешалони, пристигащи тук от Централна и Западна Украйна.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.