Начало » Любопитно

Видове фотоалбуми

Публикувано от:  на август 4, 2018Няма коментари

Видове фотоалбумиДа, хартията умира, и за съхранението на изображения все повече се използват цифрови носители. Понякога ви се иска да погледнете себе си и своите близки на старите си снимки и да си спомните прекрасните моменти, които сте имали заедно.

Фотоалбуми за деца.

Всеки етап от отглеждането на бебе е прекрасен и веднага след като приключи, той никога няма да се повтори, затова е чудесно да имате детски албум, където да събирате снимките на своя наследник до предучилищната му възраст. Когато детето стане тийнейджър, то обезателно ще Ви попита: „Къде са моите снимки?“ и щом види колко малко бебе е бил, със сигурност ще се почувства голям и силен.

Сватбени албуми

Това е събитие, което се случва веднъж в живота. О, тази сватба! Какви спомени, какви прекрасни преживявания…Всички нюанси на емоциите ви могат да бъдат запечатани завинаги с фотоапарат. Разпечатайте сватбените си снимки и си направете албум. Никога няма да съжалявате за това.

Семейни фотоалбуми

Защо хората се развеждат? Може би те просто не помнят и не ценят това, което са имали в съвместния си живот? Красивият семеен фотоалбум може наистина да помогне за укрепването на брачния съюз. Седейки заедно на дивана ще можете да се пренесете с половинката си в щастливото минало и да възобновите нежността между вас. Снимайте се по-често. Разпечатвайте снимките си. Това е наистина полезно.

Лични фотоалбуми

Всеки трябва да обича и да уважава сам себе си. Направете си личен фотоалбум. Слагайте в него най-хубавите си снимки и честичко го преглеждайте. Това е отлично лекарство срещу депресия, когато настъпи някой тежък момент. Животът продължава. Аз съм млад и красив!

Други видове фотоалбуми

Детските и сватбените албуми се ползват с особена популярност, но има и албуми, които не са тематични. В тях можете да съхранявате каквито си искате снимки – на кучето, на съучениците, на колегите си от службата. Просто изберете албум, в който ще Ви бъде приятно да съхранявате снимките си.

Видове – книга, тетрадка или папка

В първия случай фотоалбумът е направен от няколко части (две обвивки и гръб) и към него има прикрепени листа. Някои модели са специално направени и имитират остаряло фолио. Класическите фотоалбуми тип книга са направени от кожа и плътни естествени материали (например лен), като са допълнени от сатенени връзки и др.

Някои фотоалбуми са поставени в красив калъф, който ги предпазва от вредни влияния.
Във втория случай албумът е направен като тетрадка със спирала. Тук е много удобно да се прелистват страниците. И третият вариант е папка-файл с разделни пръстени. За тях се продават допълнителни блокове с листа и по този начин имате възможност сами да променяте реда на снимките , да вадите и да слагате нови и така нататък.

Листа и снимки

Всеки фотоалбум се състои от определен брой листа – обикновено от 10 до 60. В него може да се поставят средно от 100 до 400 снимки с формат 10 × 10, 10 × 15, 13 × 18, 15 × 21, 20 × 30 и най-често срещаният вариант- пластмасови листове (джобове). Снимките най-често са с формат 10 х 15 и се поставят под различен филм.

В албумите също така има и листа за залепване на снимките. В днешно време не ви е нужно лепило, тъй като вече има двойнозалепващи лепенки, с които се работи много по-лесно и по-бързо. Третият и най-модерен вариант са така наречените магнитни листа. Към тях се прикрепят снимки с твърда основа. Отгоре се фиксират с прозрачен филм.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.