Начало » Любопитно

Съвети за бързо почистване на дома

Публикувано от:  на юли 18, 2018Няма коментари

Съвети за бързо почистване на домаПовечето хора не обичат да отделят ден, за да почистване на целия дом и поради тази причина отлагат и отлагат, докато не стане твърде късно. В тази статия ще научите няколко съвета за бързото почистване на дома в София.

Кои са най-трудоемките места в дома?

Отделете достатъчно време на най-трудоемките места в дома. Това са банята и кухнята. За да направите бързо почистване на дома София, то най-добре е да чистите тези места, докато например чистите и микровълновата печка. Нея можете да я пуснете на 8-10 минути с вода и лимонов сок. Водата ще се изпари и след това само трябва да избършете, а лимоновият сок ще махне миризмите и ще освежи.

Откъде да започнем?

По принцип често започваме от банята или от кухнята. За да направите наистина бързо почистване на дома в София, оставете банята за най-накрая. Тъй като, често ще се налага да изливате кофи с вода, да пълните нови, ще се налага и да мокрите помещението, затова е най-добре да почистите банята, когато вече сте приключили с всички помещения.

Как се чисти прах?

За почистване на помещенията започнете отгоре и продължете надолу. Оберете паяжини, ако има и завършете с пода, за да съберете колкото се може повече прах.

Почиствайте мебелите с мека кърпа, както и телевизора и монитора, с подходящите препарати. Не смесвайте двете кърпи.

Изхвърляйте повече

За възможно най-бързо почистване на дома в София най-добре е да изхвърляте всичко ненужно. Така няма да ви се налага да размествате разни неща и само една прахосмукачка и минаване с мокър парцал ще бъдат достатъчни да почистите дома.

Препарати с по-малко пяна

Избирайте такива препарати, които имат по-малка пяна. Така няма да ви се налага да си губите време в отмиването им, а и няма да мокрите толкова много.

Оставете петната на професионалисти

Някои неща трябва да оставите на професионалисти, за да почистите наистина бързо дома си в София. Поради тази причина петната върху меката мебел, килима, матрака са за професионална техника и препарати и затова просто оставете професионалистите да си свършат работата. Резултатът ще е много по-добър, отколкото вашите опити с обикновени препарати.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.