Начало » Свят

В Източна Гута са намерени контейнери с хлор от Германия и димни бомби от Солсбъри, Великобритания

Публикувано от:  на април 19, 2018 Няма коментари

В Източна Гута са намерени контейнери с хлор от Германия и димни бомби от Солсбъри, ВеликобританияВ Източна Гута са намерени контейнери с хлор от Германия и димни бомби от Солсбъри, Великобритания – тези данни бяха съобщени от Мария Захарова на брифинг на Министерството на външните работи на Русия.

“В освободените територии от Източна Гута сирийски правителствени войски намериха контейнери с хлор, най-страшният вид химическо оръжие от Германия, както и димни бомби произведени в град Солсбъри, Великобритания”, – каза говорител на руското външно министерство.”, съобщава руската агенция ТАСС.

Допълвайки темата за това, че в Източна Гута са намерени контейнери с хлор от Германия и димни бомби от Солсбъри, Великобритания, Захарова припомня публикация на британския вестник Дейли Мейл от януари 2013 година, когато британската медия е публикувала статия, в която се изнася информацията, че ръководството на Белия Дом дава съгласие на САЩ и неговите съюзници за осъществяването на химическа атака в Сирия и последващо вменяване на отговорност за атаката на Асад, като целта е усилването на международните военни действия в страната.

И Русия и Сирия нееднократно са заявявали, че има данни за подготовка на провокации с химическо оръжие от страна на терористите. В освободените територии в Източна Гута са намерени цехове за производство на химическо оръжие от терористите. “Цялата налична информация е изпращана, изпраща се и ще се изпраща в ОЗХО” – допълва Мария Захарова.

Фактите не могат да се скрият – вече се появиха видеокадри от помещенията, ползвани за лаборатории от терористите, в които са произвеждали химическите оръжия. Също така и не може да се скрие, че в Източна Гута са намерени контейнери с хлор от Германия и димни бомби от Солсбъри, Великобритания. Остава да разберем каква ще е реакцията на света. Дали това отново ще бъде пренебрегнато или най-после светът ще си отвори очите за истината в Сирия.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.