Начало » Свят

Терористи нападнаха складове с химическо оръжие в Сирия

Публикувано от:  на декември 24, 2013Няма коментари

Терористи нападнаха складове с химическо оръжие в СирияБунтовници атакуваха склад с химическо оръжие в Сирия. Според съобщение от сирийското министерство на външните работи, на 21 декември складът с компоненти за химически оръжия е бил нападнат от терористи, които са използвали автомобил с монтирана на него картечница, за да проникнат в обекта. Атаката им обаче е била успешно отблъсната от армията на страната.

Друга атака пък е възникнала в околностите на Дамаск. В нея са участвали бойци от групировката “Лива ал-Ислам” и „Фронт ан-Нусра”. Терористите са направили опит да проникнат на територията на обекта с бронирани коли, натоварени с много експлозиви. Военните са успели да спрат колата. Тогава са загинали четирима души, а 28 са били ранени.

Опитите на бунтовниците да проникнат в подобни обекти не спират, съобщава сирийската държавна информационна агенция САНА.

Дамаск обвини за атаката “известни страни, поддържащи тероризма, допуснали изтичането на информация за местонахожденията на химическите оръжия”.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.