Начало » Новини

Отец Боян Саръев: “Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат в друга държава”

Публикувано от:  на декември 29, 2015 Няма коментари

Отец Боян Саръев: "Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат в друга държава"

Отец Боян Саръев: “Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат в друга държава”

Отец Боян Саръев: “Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат в друга държава” – така може да се обобщи казаното от него пред камерите на БНТ.

Той говори за събитията там, изказа своята болка, че нещата са оставени, няма помощ от държавата, от църквата, според него населението се мачка и нещата се подготвят за отделяне на региона от България.

Отец Боян Саръев: “Родопите отново се връщат към Средновековието. Населението се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия. Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава.”

“За да запазим Родопите български, трябва да има държавно усилие и политика. Срещу мен и хората, които искат да запазят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства. Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува. За тази дейност са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам. Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра.” – споделя отец Боян Саръев

Да се надяваме това никога да не се случи, а политиците, духовниците най-после да се вземат в ръце и да започнат да работят за България.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.