Начало » Новини

Прогноза за времето за 29.12: Времето започва да се влошава

Публикувано от:  на декември 29, 2015 Няма коментари

Прогноза за времето за 29.12: Времето започва да се влошава

Прогноза за времето за 29.12: Времето започва да се влошава

В прогнозата за времето за 29.12 на синоптиците от НИМХ към БАН се казва, че времето започва да се влошава. Топлите дни си заминават, времето застудява, студения фронт настъпва в страната ни.

На места главно в Югозападна България преди обед ще има мъгли и ще бъде намалена видимостта. Ще започне да духа слаб вятър от север-североизток, а в Источна България и до умерен, който постепенно ще се усилва и ще спомага навлизането в страната на студен въздух. Ще се увеличи облачността, тя ще е значителна над по-голямата част на страната. Очаква се на места да има и валежи от дъжд.

Измерванията показват, че атмосферното налягане ще бъде с по-високи стойности от средните за декември месец, и се очаква през деня да се повишава.

Очаква се в планините да има значителна облачност, а в Западна България ще има повече Слънце преди обед. На доста места в планините ще превали слаб дъжд, а на места над 1700 – 1800 метра валежите ще бъдат от дъжд. Вятърът който ще духа ще бъде силен, а по откритите и високи места и до бурен от север-северозапад, а привечер ще смени своята посока и ще започне да духа от североизток. В планините ще има понижение на температурите и до 1 200 метра те ще бъдат около 3 градуса, а над 2 000 метра – минус 2 градуса.

На Черноморието също ще се наблюдава повишаване на облачността от север, която през деня ще стане значителна, и ще обхване почти цялото крайбрежие. Вятърът който ще духа ще бъде с посока север-североизток, който постепенно ще се усилва и ще носи със себе си и студен въздух. Очаква се да паднат слаби валежи от дъжд по Черноморието. Най-високите температури ще бъдат около 7-10 градуса, а морската вода ще бъде с температура 9 – 11 градуса. Морето ще е с вълнение със сила 2 – 3 бала.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.