Начало » Новини

Прогноза за времето за уикенда, 28 и 29 ноември

Публикувано от:  на ноември 27, 2015 Няма коментари

Прогноза за времето за уикенда, 28 и 29 ноември

Прогноза за времето за уикенда, 28 и 29 ноември

Прогноза за времето за уикенда, 28 и 29 ноември, последната седмица на ноемрви. Накратко – очаквайте валежи и лошото време да остане.

Макар и да се покачва атмосферното налягане, то ще бъде по-ниско отколкото е нормално за ноемрви. Валежите, които ще започнат от Юг на Север ще обхванат цялата страна. На някой места в южните райони се очакват значителни по количество валежи, а в предбалкана и Северозападна България и да превали сняг. Също така и във високите полета в котловините на Западна България валежите от дъжд да преминат в сняг.

Вятърът който ще духа ще бъде слаб, североизточен. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а в югоизточните райони – 8 – 10 градуса, съобщава Георги Цеков, който е дежурен синоптик към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над морето времето ще остане облачно, очакват се валежи от дъжд от южното черноморие. Максималните температури на въздуха ще са 8-12 градуса, а на морската вода 13-14 градуса. Около 3 бала ще бъде вълнението на морето.

Времето над планините също ще се задържи мъгливо и облачно. Валежите от дъжд на височина над 1800 – 2000 метра и в в Западна Стара планина ще преминават в сняг. Вятърът в планините ще бъде умерен югоизточен, а по високите части на планините ще бъде и южен. Очакваните максимални температури на височина от 1 200 метра са да бъдат около 2 градуса, а на 2 000 метра – около минус 1 градус.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.