Начало » Свят

Путин изобличава Ердоган в лъжа: Терористите от “Ислямска държава” изнасят нефт в Турция в промишлени мащаби

Публикувано от:  на ноември 27, 2015 Няма коментари

Путин изобличава Ердоган в лъжа: Терористите от "Ислямска държава" изнасят нефт в Турция в промишлени мащаби

Путин изобличава Ердоган в лъжа: Терористите от “Ислямска държава” изнасят нефт в Турция в промишлени мащаби

Путин изобличава Ердоган в лъжа, заявявайки: “Терористите от “Ислямска държава” изнасят нефт в Турция в промишлени мащаби.”. Това заяви руският президент Владимир Путин на съвместната пресконференция с Франсоа Оланд, който е на посещение в Русия.

По този начин Путин опровергава турският президент Ердоган, че няма такова нещо и това е лъжа. Всъщност се оказва, че Ердоган лъже. За пореден път!

Ето и какво казва Путин по този въпрос:

“Става въпрос за добив в промишлени мащаби от завладените от терористите сирийски територии. Именно оттам, а не от другаде. И ние виждаме от въздуха къде отиват тези машини. Ден и нощ те отиват в Турция. … Ако турските власти унищожават този нефт, то ние не виждаме дима от огньовете. Повтарям, става въпрос за добив в промишлени мащаби.”

Владимир Путин не пропусна и да се подиграе с Ердоган и турските власти, обвинявайки ги в корупция:

“Допускаме, че висшето политическо ръководство в Турция не знае нищо за това. Трудно е да се повярва, но теоретично е възможно. Но ако висшето политическо ръководство не знае нищо за това, то нека узнае. Допускам, че може да има някакви елементи на корупция, заговор, нека се оправят с това.”

Както споменахме в началото на статията, Владимир Путин изобличава Ердоган в лъжа, че не е знаел за петрола, който терористите от ИДИЛ превозват в Турция. И това е станало на проведената неотдавна среща на лидерите от Г-20 в Анталия:

Владимир Путин: “На Г-20 в Анталия, Турция, аз показвах фотографии, направени от височина 5 километра, от нашите пилоти. Автомобили, превозващи нефт, построени във верига и заминаващи към хоризонта. Това изглежда като жива, нефтена тръба. Става дума за доставка на нефт в промишлени мащаби, доставка на нефт от завладените от терористите сирийски територии. Именно от тези територии, а не от някой други. И ние от въздуха виждаме къде отиват тези машини. Те ден и нощ отиват в Турция.”

По този начин Путин не само обвинява Ердоган в лъжа, но и вече стават ясни мотивите на турците за техните действия. Вече на всички им е ясно, че те подкрепят ИДИЛ и купуват от тях нефта, снабдявайки ги по този начин с пари.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.