Начало » Свят

Bild: Русия се оказа права, че Турция купува нефт от ИДИЛ

Публикувано от:  на ноември 27, 2015 Няма коментари

Bild: Русия се оказа права, че Турция купува нефт от ИДИЛ

Bild: Русия се оказа права, че Турция купува нефт от ИДИЛ

Bild: Русия се оказа права, че Турция купува нефт от ИДИЛ – това пише германското издание, съобщава руската агенция Риа Новости.

Руските авиоудари по нефтената инфраструктура на джихадистите показа естественото недоволство от страна на Турция, която се явява основния потребител на нефта на ИДИЛ, пише Bild.

Турция се е превърнала в основен потребител на нефта от ИДИЛ, пише немското издание. Турските бизнесмени сключват договори и закупуват нефта от джихадистите, от което терористите получават по 10 милиона долара на седмица.

В материала си Bild: Русия се оказа права, че Турция купува нефт от ИДИЛ, пише, че Кремъл отдавна разполага с информация, че нефта от контролираните от ИДИЛ територии в Сирия се продава в Турция. В последно време руските ВВС нанасят все повече удари по нефтената инфраструктура на ИДИЛ, пише Bild. Това не е могло да остане незабелязано в Турция. Bild подчертава, че политиката на Анкара е неясна, непрозрачна, и тя прилага двойния стандарт: Турция предоставя възможност на американците да бомбардират ИДИЛ от техните авиобази, а в същото време Ердоган позволява на терористите безпрепятствено да проникват в Сирия през Турция.

Според Bild Турция не е единствената страна, която прави изгодни за властите грозни нефтени сделки с терористите от ИДИЛ. Терористите продават нефт и в Йордания и в Кюрдистан, в тези страни процъфтява търговията на черния пазар, пише Eкарт Верц, старши аналитик в Barcelona Centre for International Affairs.

А ние ще припомним какво каза Владимир Путин на съвместната пресконференция с Франсоа Оланд:

“На Г-20 в Анталия, Турция, аз показвах фотографии, направени от височина 5 километра, от нашите пилоти. Автомобили, превозващи нефт, построени във верига и заминаващи към хоризонта. Това изглежда като жива, нефтена тръба. Става дума за доставка на нефт в промишлени мащаби, доставка на нефт от завладените от терористите сирийски територии. Именно от тези територии, а не от някой други. И ние от въздуха виждаме къде отиват тези машини. Те ден и нощ отиват в Турция.”

Вече е ясно на всички, че Русия говори истината, даже и немското издание Bild излезе с материал: Русия се оказа права, че Турция купува нефт от ИДИЛ. Въпросът който следва да си зададем е: Виновниците ще получат ли своето наказание, или ще им се размине?


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.