Начало » Свят

Украйна остана без армия в Крим, завзет е и последния разузнавателен пост

Публикувано от:  на март 12, 2014Няма коментари

Украйна остана без армия в Крим, завзет е и последния разузнавателен пост30 от 34 военни части и подразделяния са минали на страната на автономията и в неутралитет.

Тридесет военни подразделения на Украйна, които се намират на територията на полуостров Крим, са преминали на страната на властите в автономията или са запазили неутралитет, предаде РИА Новости. Това е заявил Генадий Басов, депутат от градския съвет в Севастопол.

В Крим има общо 34 подразделения на украинските въоръжени сили, като повечето са заявили готовността си да се подчинят на местната власт, а някои са решили да изчакат резултатите от предстоящия референдум.

Днес привечер руски военни са завзели последния пост на радиотехническото разузнаване в Западен Крим, съобщава началникът на кримския медиа-център на министерството на отбраната на Украйна Владислав Селезнев, цитиран от УНИАН.

„В 17.00 часа пост на радиотехническото разузнаване в с. Оленевка бе завзет от руски военни след ултиматум. Украинските военни моряци демотираха основните блокове на станцията, но не напуснаха военното градче. Те са обезоръжени. На територията на военния обект остават началникът на станцията, персоналът на поста и въоръжени руски военнослужещи“, съобщава Селезньов.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.