Начало » Свят

Вижте кои са завзетите от руски войски части на Крим

Публикувано от:  на март 3, 2014 Няма коментари

обсадаЖурналисти изготвиха карта със завзетите от руски войски точки на Крим. На нос Фиолент въоръжени са блокирали военната част, която е разузнавателния център на ВМС на Украйна, съобщава УНИАН. Руски хеликоптери и самолети са кацнали на полуострова. Твърди се, че руските войски далеч превъзхождат украинските. В селището Новохедоровка, Сакски район, остава блокирана военната част на морската авиация. По периметъра стоят въоръжени руски военни без опознавателни знаци. На КПП-то на керченския отряд на морската охрана са струпани неизвестни с автоматично оръжие. От четири автобуса с въоръжени, само един е с руски номера.

В Севастопол жив щит от украински военни охраняват склад с боеприпаси на противовъздушната отбрана (ПВО). Територията обаче е отцепена от въоръжени руски военни, а  входът е блокиран с камиони. Щабът на ВМС на Украйна също е бил блокиран.

Войници на руската армия са се опитали през нощта да завземат и базата на украинския флот в Новоозерно.

Украинските военни държат кръгова отбрана с оръжие, очаквайки нови опити за щурм. Напрегната е ситуацията в Бахчисарай, където отново блокират инженерната военна част №2904.

Пътят Балаклава и летището в Белбек са отчасти под контрола на руския черноморски флот. На военното летище в Белбек през нощта бяха щурмувани с руски гранати караулното помещение, хангар с въздухоплавателни средства и склад за оръжия.

В Киров руснаци са блокирали пистата, където е базирана пилотната група “Украински соколи “. Руско подразделение има и на летището в Симферопол .

Парламентът и Съветът на министрите на автономията в четвъртък бяха превзети от руски спецчасти с въоръжени с бойни оръжия – картечници, снайпери и гранатомети .

700 войници са обкръжили украинското военно поделение в село Перевалное. В Евпатория е базиран 55-и зенитно-ракетен полк.

От щурм е застрашен и морският батальон във Феодосия. Под контрола на руските войници е Керченския пролив. На сухопътния вход към Кримския полуостров – в Чонгар и Арменск – има контролно-пропускателни пунктове, които са контролирани от войниците на  “Беркут” в Севастопол.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.