Начало » Финанси

Най-богатият българин обеднял с 10 милиона за година?

Публикувано от:  на март 9, 2014Няма коментари

Най-богатият българин обеднял с 10 милиона за година?Драстичен спад на доходите, обявени от богатите българи, отчита приходната агенция, съобщи Нова телевизия.

Според обявеното, към края на февруари най-богатият е спечелил с 350% по-малко от богаташ номер едно за 2012 г. Дали става въпрос за един и същи човек, е данъчна тайна, но разликата е драстична – данъкоплатец номер едно през 2012 г. печели 14 милиона, а за 2013 г. – 4 милиона, с 10 милиона по-малко.

От справките на НАП става ясно, че дори да съберем на куп парите, спечелени от първите трима за миналата година, спечеленото от първия за 2012 г. пак не можем да бъде достигнато.

Причините за спада в отчетения до момента доход на богаташите би могло да са две – срив на икономиката и „богатите също плачат“. Или пък – укриват доходи, за да платят по-малко данъци.

Още по-драстични са разликите, ако сравняваме с данъкоплатец номер едно за миналата година и онзи от 2009 г. – там става въпрос за рекордните 17 милиона. Всъщност, в годините назад данъкоплатец номер едно никога не е отчитал под 10 милиона.

По информация на Нова телевизия, на челните едно-две места през последните години никога не застават познати лица. Жени попадат в класацията на богатите за пръв път през 2012 г. И двете дами запазват местата си в класацията и за 2013 г., въпреки срива при данъкоплатец номер 1.

Източник: cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.