Начало » Любопитно

Бил Гейтс остава най-богатият човек на света

Публикувано от:  на март 3, 2014Няма коментари

Бил Гейтс, основател на американската корпорация Microsoft

Бил Гейтс, основател на американската корпорация Microsoft

Състоянието на основателя на „Майкрософт“ е нараснало до 76 млрд. долара.

Основателят на компанията „Майкрософт” Бил Гейтс отново оглави класацията на най-богатите хора в света, публикувана днес от влиятелното американско списание „Форбс“, предаде ИТАР-ТАСС. За миналата година състоянието на основателя на софтуерния гигант е нараснало с 9 млрд. до 76 млрд. долара и това е позволило на Гейтс да измести от първото място досегашния лидер в класацията – мексиканския медиeн магнат от арабски произход Карлос Слим (72 млрд.).

Трето място в рейтинга заема основателя на испанската текстилна група „Индитекс” Амансио Ортега. Неговото състояние се е увеличило със 7 милиарда долара до 64 млрд. долара. Най-силно увеличение на състоянието си е постигнал основателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг. През миналата година то е нараснало с 15,2 млрд.до 28,5 млрд. долара, осигурявайки му 21 място в списъка на най-богатите хора.

В новата класация на американското списание руснаци не са влезли дори в първите 30. Най-богатият гражданин на Русия в тазгодишния списък е Алишер Усманов с 18,6 милиарда долара, които го поставят на 40-о място, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Броят на доларовите милиардери в света е достигнал 1645 души, а общото им състояние, според „Форбс“, е близо 6,4 трилиона долара. В новия списък са влезли рекорден брой жени – 172.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.