Начало » Финанси

Най-богатият един 1% от населението вече контролира 39% от световното богатство

Публикувано от:  на юни 1, 2013Няма коментари

Най-богатият един 1% от населението вече контролира 39% от световното богатствоНай-богатият един 1% от населението вече контролира 39% от световното богатство, като този дял вероятно ще се увеличи в следващите години, според нов доклад на Boston Consulting Group. Общото богатство на световното население се е увеличило със 7.8% през миналата година до 135 трлн. долара, според доклада.

Най-богатият 1% е контролирал 52.8 трлн. долара от него, а тези, които разполагат с 5 млн. долара или повече контролират близо една четвърт от световното богатство. Тази концентрация вероятно ще се увеличи в следващите години, тъй като състоянието на богатите се увеличава с по-бързи темпове отколкото общото световно богатство като цяло.

Броят на милионерите по света е скочил с 10% през миналата година, достигайки 13.8 милиона. Според проучването световното богатство ще се увеличава с по около 4.8% на година в следващите пет години, въпреки че състоянието на милионерите ще се увеличава с почти двойно по-бързи темпове.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.