Начало » Здраве, Любопитно

Храни, които вредят и на мъжете. Избягвайте консумация им

Публикувано от:  на февруари 17, 2014Няма коментари

Някои храни могат да тръшнат представителите на силната половина на човечеството на легло. Има и такива, които биха ги предпазили от болести.

Кои продукти трябва да изключите и какви да прибавите в менюто на мъжа, за да запази той здравето и добрата си форма?

Вместо колбаси и кренвирши консумирайте черупкови морски дарове и гъби

Вредни храни

Печено месо

Коричката на печеното месо изцяло се състои от канцерогени, които знаем, че повишават риска от онкологични и сърдечно-съдови заболявания, понижава нивото на омега-3 мастните киселини в организма и повишава нивото на холестерола.

Омлет

Само в едно яйце има 213 мг холестерол. Яйцето съдържа 60% мазнини, 1/3 от които са наситени. Те повишават нивото на холестерола в кръвта. А високото ниво на холестерола увеличава риска от атеросклероза и еректилна дисфункция.

Преработено месо и топено сирене

Саламите, кренвиршите и всяко промишлено преработено месо, както и топеното сирене съдържат нитрозамини и канцерогени, провокиращи развитието на рак. Нитрозамините водят до слабоумие.

Те препятстват и образуването на сперма, като влияят на нивото на мъжките хормони в кръвта и могат да доведат до безплодие.

Захар

Захарта в храната води до излишък на глюкоза. А глюкозата – това са излишни мазнини. Голямото количество глюкоза в кръвта незабавно включва механизми, които я превръщат в мазнини.

От една молекула захар например се получават две молекули мазнини, което значи, че от захарта пълнеем много по-бързо, отколкото от самите мазнини.

Това са продуктите, които мъжът трябва да отбягва.

Но за да ги изключите от менюто, трябва да намерите подходящите им заместители.

Кои са те?

Вместо печено месо – мазна морска риба и домати

Два пъти седмично мъжът ви трябва да яде мазна морска риба, защото тъкмо тя съдържа голямо количество омега-3 ненаситени мастни киселини, които извеждат холестерола и предотвратяват растежа на ракови клетки.

Доматите пък знаем, че съдържат ликопин. Това е червеният фермент, който предпазва простатата от заболявания.

Вместо омлет – овесена каша

Закуската трябва да е здравословна. А овесените ядки съдържат влакнини, които са много полезни за мъжкия организъм. Те понижават нивото на холестерола, извеждайки го от организма и по този начин защитават кръвоносните съдове.

Освен това овесените ядки дават усещането за ситост за дълго време, както и прилив на сили у мъжа.

Вместо колбаси и кренвирши – черупкови морски дарове и гъби

Морските продукти в раковини и черупки, като стриди и миди, са богати на цинк. А този микроелемент влияе положително на сперматозоидите, като ги прави по-подвижни и увеличава не само скоростта, но и количеството им.

Гъбите пък съдържат целия спектър витамини от В група, които имат пряко участие във функционирането на нервната система и помагат на имунните клетки да се борят с раковите клетки.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.