Начало » Любопитно

Бездомник спечели 2 милиона евро с билет, купен с последните му пари

Публикувано от:  на февруари 17, 2014Няма коментари

Ласло Андрашек спечели 2 милиона евро с билет, купен с последните му пари

Ласло Андрашек спечели 2 милиона евро с билет, купен с последните му пари

Първото нещо, което късметлията направил с парите, било да върне всичките си дългове.

Унгарски бездомник спечели над 2 млн. евро с билет, който купил с последните си пари, докато отивал на среща на дружество за борба с алкохолизма, пише в. „Индипендънт“. За големия късмет на бездомника се разчуло, след като се разчуло, че някой е направил значително дарение за пансион за бездомни. Ласло Андрашек споделя, че спрял да пие преди пет години, но няма нито работа, нито дом, и бил затънал в дългове. Решил обаче да похарчи последните си дребни пари в джоба за лотариен билет, купен от будка на жп гарата.

„Посочих шест числа, и добре че продавачката ми каза да посоча и седмо. Казах ѝ да отбележи 24 – и без друго едва ли би имало някакво значение“, разказва Андрашек.

55-годишният мъж, чийто живот не ще да е бил от най-щастливите, обаче се оказва с голям късмет: билетът му е печеливш и му носи сумата от 630 млн. форинта – това е една от най-големите печалби в унгарската лотария.

Първото нещо, което той направил с парите, било да върне дълговете, които бил натрупал към своите роднини. После купил на трите си деца апартаменти, както и една кола.

След това дарил значителна сума за бездомните, но освен това Андрашек планира да основе и специална фондация, която да помага на хората със зависимости, както и на жени, които са станали жертва на насилие.

Признавайки, че досега никога не е имал задграничен паспорт, Ласло Андрашек, споделя, че с жена си Анико ще отидат да видят Италия за няколко дни.

„Станах богат, но това не значи че съм станал различен човек“, казва унгарецът пред британския в. „Гардиън“.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.