Начало » Здраве

Лекари: По Коледните празници не се докосвайте до 8 храни! Вижте кои са те!

Публикувано от:  на декември 7, 2013Няма коментари

колбаси, салами, месо

Лекари съставиха списък на 8 хранителни продукта, които съветват да не докосваме по Коледните празници, защото са изключително опасни и могат сериозно да ни навредят.

 ПИК ви предлага и пълния списък на вредните храни:

 1. Салами и кренвирши. Колбасите и останалите месни деликатеси са сред най- нездравословните храни. Съдържат мазнини, прикрити с оцветители, аро- матизатори и мно- го сол. Освен това в много от тях има трансгени.

 2. Чипсове. Независимо дали е царевичен или картофен, той е висококалоричен и засища само временно. Представлява смес от въглехидрати, мазнини, оцветители и заместители на вкусове, като последните две съставки постепенно водят до отлагане на вредни токсични вещества в организма.

 3. Подсладени газирани напитки. Нездравословна комбинация от захар, химия и газове. Особено вредно е голямото съдържание на захар, което ги прави висококалорични и крие риск от диабет.

 4. Тлъсто месо. Освен че причиняват сърдечносъдови заболявания, наситените мазнини от животински произход ускоряват процеса на стареене на клетката. Избягвайте свинското и червеното месо.

 5. Шоколадови вафли и бисквити. Съчетанието от огромно количество калории с химични добавки, генетично модифицирани съставки, оцветители и ароматизатори превръщат любимите ни шоколадови десерти в бомба със закъснител.

 6. Някои видове сосове. Кетчупът и производните му сосове се отличават с високо съдържание на оцветители, заместители на вкусове и генномодифицирани продукти. Ма- йонезата е особено вредна – в състава є влизат голямо количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители и заместители.

 7. Полуготови макарони, талиатели, паста. Удобни са, защото са готови само след няколко минути в микровълновата. Но освен че са калорични, специалистите предупреждават също, че са чиста химия и нанасят вреди на организма.

 8. Алкохол. Консумацията му проваля всяка диета. А и пречи на усвояването на витамините и останалите по-полезни храни.

pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.