Начало » Новини

Синоптиците от БАН: През февруари ни очаква циганско лято. Времето ще е слънчево, а температурите скачат до 20 градуса!

Публикувано от:  на януари 31, 2014 Няма коментари

Синоптиците от БАН: През февруари ни очаква циганско лято. Времето ще е слънчево, а температурите скачат до 20 градуса!През февруари ни очаква циганско лято. Това предвещават синоптиците от НИМХ към БАН.

Валежите през следващите 28 дни ще бъдат около и над нормата, като това важи и за средните температури през най-краткия месец от годината. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, но в някои от дните ще скочат и до 20 градуса.

В началото на първото 10-дневие динамиката на атмосферата ще бъде повишена. Ще преобладава облачно време, влажно, на места в равнините ще има и мъгли. Очакват се и чести превалявания, засега е по-вероятно да са предимно слаби, с изключение на 2-ри, когато на места е възможно да са и умерени. В края на януари и в самото начало на февруари временно ще се затопли и в голяма част от страната валежите ще са и от дъжд, и от сняг, и ще има условия за поледици.

В Северозападна България ще вали сняг.

Впоследствие температурите ще се понижат и ще станат близки до обичайните. През втората половина на десетдневието има тенденция към намаляване на условията за валежи, температурите постепенно ще се повишават.

През второто десетдневие ще е по-топло от обичайното, особено в началото, тогава се очакват се повече спокойни дни, със слънце. Вероятност за превалявания има около средата на десетдневието, след което времето ще е по-променливо.

През третото десетдневие по-голяма е вероятността през повечето дни да остане сравнително топло и с разкъсана облачност, до слънчево; а в началото и в средата е възможно да има превалявания.

Източник: pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.