Начало » Новини

Синоптици от БАН: Снегът най-после спира! Температурите падат до минус 10 градуса, но уикендът ще е топъл!

Публикувано от:  на януари 30, 2014 Няма коментари

Синоптици от БАН: Снегът най-после спира! Температурите падат до минус 10 градуса, но уикендът ще е топъл!Снеговалежите в България спират в следващите дни, прогнозират метеоролозите. Само на места в планините в западната част на страната са възможни слаби превалявания до неделя, а след това облачността се разкъсва трайно, съобщават от БАН.

В петък ще бъде предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Минимални температури във вътрешността на страната ще са от минус 15 до минус 10 градуса, по крайбрежието от минус 10 до минус 5. Максимални температури от минус 7 до минус 2 градуса, по крайбрежието – от минус 1 до 4.

В събота ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания, а на места са възможни мъгли или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минимални температури от минус 8 до минус 3, по крайбрежието от минус 2 до 3, максимални температури от минус 1 до 4 градуса.

В неделя ще бъде облачно и на отделни места е възможен слаб валеж – на север от сняг, на юг и по крайбрежието от дъжд. Ще духа умерен до засилен вятър от североизток. Минимални температури от минус 3 до 2 максимални температури от 0 до 5 градуса.

В понеделник ще бъде облачно и са възможни слаби превалявания от сняг и дъжд. Вятърът ще бъде умерен до засилен от север-североизток. Минимални температури от минус 4 до 1, максимални от минус 3 до 2 градуса, по крайбрежието до 4-5.

Във вторник ще има променлива облачност и на места са възможни мъгли или ниска слоеста облачност. Вятър от северна четвърт слаб до умерен. Минимална температура от минус 10 до минус 5, по крайбрежието минус 3 до 2.

В сряда ще има променлива облачност. Вятър от север-северозапад слаб, по крайбрежието до умерен. Температурите постават почти без промяна.

Източник: pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.