Начало » Здраве

Момиченце се нуждае от животоспасяваща химиотерапия в чужбина

Публикувано от:  на януари 2, 2014Няма коментари

Момиченце се нуждае от животоспасяваща химиотерапия в чужбинаМладо семейство от Пловдив се бори да спаси живота на дъщеричката си.

Вики е само на една година, страда от рядко срещан тумор на мозъка. Момиченцето се нуждае от животоспасяваща химиотерапия в чужбина. Лечението обаче струва твърде скъпо, а родителите ѝ са успели да съберат само половината от сумата.

„Вики е всичко за нас. Ние доста дълго време чакахме това дете. Да ме прегърне и да ми каже „Мамо аз съм здрава! И ще продължавам живота си напред“, споделя майката на малкото момиченце Даниела Христова пред Нова телевизия.

С тази мечта започва новата година на това семейство от Пловдив. Животът им се преобръща, когато преди месец лекарите им съобщили страшната диагноза.

Вики има тумор на мозъка. Карциномът е от вид, който много рядко се среща в България и лекарите у нас нямат опит в лекуването му.

„Вики има образувание, което обхваща двата очни нерва, хиазмата и хипоталамуса. Оперативно това образувание не може да се отстрани, тъй като трябва да изрежат очните нерви и Вики ще остане сляпа. Евентуално, ако започне да расте този тумор, ще се окаже влияние на развитието ѝ. Може да засегне дишането, абсолютно всички жизненоважни функции“, споделя Даниела.

Единственият шанс за живот на малката Вики е химиотерапия в Германия. Лекарите там дават надежда. Първият курс на лечението обаче струва 113 000 евро. Семейството е безпомощно само да събере огромната сума.

„До момента сме събрали около 60 000 евро. Много хора ни помогнаха. Много им благодаря! Надявам се, че ще съберем цялата сума. Непосилна е за нас. Аз мисля, че за всеки нормален човек в България би била непосилна такава сума. Много е голяма, но надеждата не умира“, казва бащата Христо Христов.

Лекарите от клиниката в Хайделберг настояват химиотерапията на Вики да започне колкото се може по-бързо, за да ограничат растежа на туморното заболяване. Препоръката на докторите е лечението да започне в началото на февруари.

„Установиха, че е най-добре да се започне с химиотерапия и да се доведе до някакъв етап на нейното развитие. След това да може да се третира туморът с тази радиотерапия, която вече да се надяваме, че ще унищожи тези туморни клетки“, казва майката на момиченцето.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.