Начало » Новини

Чудо! 3-годишно болно от рак дете оцеля, след като лекарите в България го отписаха. Вижте трогателната му история

Публикувано от:  на декември 25, 2013Няма коментари

малката СтефиТова е една трогателна и същевременно много тъжна история за 3-годишната Стефи, която страда от тежката диагноза тумор на мозъка. През 2013 година лекари в България откриват болестта в невръстното дете, казвайки че е в много напреднал стадиий и че няма шансове да оцелее, разказват родителите на Стефи в ефира на Нова телевизия.

 Въпреки болката и отчаянието на родителите, те не губят надежда и водят малката Стефи в Турция. Там лекарите дават противоположно на нашите мнение и казват, че ще спасят живота й с операция. Сумата на операцията е 93 000 евро. Твърде непосилна за семейството на малкото дете.

 Зрителите обаче се оказват добри и събират средствата за Стефи за по-малко от 2 седмици. В инициативата с финасово подмогане се включи и Златка Димитрова, която на скоро спечели „Биг Брадър ол старс“, където също се бори за благородна кауза.

 И така оперират малката Стефи в Турция успешно.След което й изписват дълго и скъпо лечение, което държавата ни отказва да финансира с мотива, че може да се провежда и тук.

 Загубилите вяра в българското здравеопазване родители, започнаха кампания за набиране на средства.

 В момента детето е в ремисия, ходи на химиотерапия, а родителите й се надяват този ужас да свърши по-бързо. Те са безкрайно разочаровани от здравната система в България.

 pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.