Начало » Спорт

Кобрата размаза американеца за 4 рунда!

Публикувано от:  на декември 14, 2013Няма коментари

Кобрата размаза американеца за 4 рунда!Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация Кубрат Пулев защити своята титла срещу Джоуи Ейбъл, след като му бяха само 4 рунда за спечели двубоя в Германия с технически нокаут. Въпреки по-големия си опит на професионалния ринг, американецът се оказа лесна плячка за Кобрата, който без проблеми му нанесе трета загуба във вече 35 мача.

От своя страна Пулев продължава да има перфектен актив от 19 победи в 19 срещи и тази вечер постигна 10-ия нокаут като професионалист. Звездата ни показа, че по никакъв начин едночасовото закъснение на мача не е успяло да му повлияе.

Кубрат контролираше почти изцяло събитията между въжетата и изобщо не се впечатли от ранните опити на Ейбъл да го постави под напрежение.

Американецът несъмнено бе по-активният боксьор в откриващия рунд, който протече доста консервативно за Пулев. Българинът позволи на опонента си да му нанесе няколко нелоши попадения, докато от своя страна не показа нищо съществено.

Очевидно бе, че обратния гард на противника му създаваше известни притеснения, заради които предпочете да не рискува в ранните етапи на мача. Във втория рунд Пулев отнесе едно по-сериозно попадение, но в края успя да си върне инициативата с няколко успешни контраатаки.

Третият рунд бе доказателство за класата на Кобрата, който с все по-голяма увереност започна да сипе точни удари в тялото и главата на американеца, чийто гард се пропука драстично. В самия край на частта с премерен прав удар в тялото Пулев прати опонента си в нокдаун, като очевидно Ейбъл изпитваше сериозна болка. Претендентът се изправи с помощта на въжетата и въпреки желанието си да продължи, бе видно, че мачът се приближава към края си.

В следващата част той отново се озова на земята, след като получи ляв прав в коремната област. Секунди по-късно доста любопитно съдията започна да отброява нокдаун на Пулев, който бе закачен от Ейбъл, докато загуби равновесие при свой удар, а българинът посрещна отброяването с усмивка и на един крак.

Случката очевидно разяри Кобрата, който се зае да приключва двубоя и до гонга за край на четвъртия рунд още на два пъти постави американеца на колене с нови тежки удари в торса.

В крайна сметка частта приключи без нокаут, но докато траеше почивката от щаба на Ейбъл заявиха, че техният боец се отказва.

gong.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.