Начало » Спорт

Страхотният Кубрат победи Томпсън, чака Кличко

Публикувано от:  на август 24, 2013Един коментар

Страхотният Кубрат победи Томпсън, чака Кличко

Страхотният Кубрат победи Томпсън, чака Кличко

Страхотният Кубрат Пулев победи Тони Томпсън по точки и по този начин си осигури мач за световната титла в тежка категория, която в момента е притежание на Владимир Кличко.

Кобрата направи страхотен мач и победи по точки най-тежкия си съперник до този момент. 41-годишният американец до този момент имаше 38 победи и едва 3 загуби на професионалния ринг, но въпреки големите си закани преди мача, не успя да постигне повече от достойна загуба срещу мощния българин. Кобрата бе близо и до победа с нокаут, но предпочете да не рискува и да изчака края на мача, след който резултатът бе ясен – победа на Кобрата, потвърдена и от тримата съдии на мача.

За Пулев това бе 18-а победа от 18 мача на профиринга. Той успя да защити интернационалната титла на IBF, но по-важното е, че официално си осигури мач за световната титла на Международната боксова федерация, която е притежание на Кличко. Все пак, не е сигурно, че Кобрата ще играе с украинеца, тъй като преди това Кличко трябва да победи Александър Поветник в мача между двамата на 5 октомври в Москва.  Битката е за четири от най-престижните световни титли, а победителят ще се изправя срещу Пулев.

Българинът излезе под звуците на AC/DC и през целия мач получаваше сериозна подкрепа от трибуните, не само от българските, но и от немските зрители. В началото Кобрата започна стратегически по-спокойно и даде инициативата на „Тигъра“. С всеки изминал рунд обаче българинът ставаше все по-агресивен, за да се стигне до четвъртия рунд, в който Кубрат показа на американеца своята сила.

Томпсън се изнерви и започна да прави „мръсни“ удари зад главата на съперника. Американецът свали тотално гарда в петия рунд, което не беше добър ход от неговата страна, тъй като Кобрата прати няколко опасни удара директно в целта. „Тигъра“ започна да издиша в шестия рунд, а в седмия и осмия повече прегръщаше нашия боксьор, отколкото да се боксира.

Кубрат Пулев прати съперника си на земята в 9-ия рунд, а съдията не отсъди нокдаун, но това беше началото на края в този мач за Томпсън. В следващите три рунда, българинът се боксира разумно, без да рискува и по този начин спечели по точки срещата с Тони Томпсън.

Източник и снимкa: gong.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Един отговор за “Страхотният Кубрат победи Томпсън, чака Кличко”

  1. Avatar БориславРени says on: 19 август 2014 at 13:15

    Kubrat, браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.