Начало » Новини

Удари ни ураганът от Европа! БАН: Бъдете внимателни! Вятърът утре ще е със скорост 120 км/ч!

Публикувано от:  на декември 7, 2013Няма коментари

ураганУраганни ветрове удариха България днес, а утре ще се засилят. За щастие няма да са така опустошителни, както в Западна Европа, но всички трябва да са изключително внимателни, предупреди синоптикът от ТV-МЕТ Симеон Матев.

 Всъщност това е „опашката“ на историческата буря, която разтресе Западна Европа и се смята за най-силната от 60 години насам.

 Теченията над Стария континент постепенно ще се пренесат и у нас. С 80-120 км/час ще духа вятърът днес и утре. Особено критично ще е положението в Дунавската равнина и по Черноморието, казаха още метеоролозите. Температурите няма да са ниски за сезона: минимални между минус 5 и нула и максимални между 1 и 5 градуса в цялата страна. В столицата ще е от минус два до плюс два градуса.

 Въпреки това заради силния вятър времето ще се усеща много по-студено. До довечера мразът ще скове цялата страна. Леки превалявания от сняг може да има само в планинските райони, в равнините валежите ще са малко и няма да натрупат.

 Тази сутрин бяха затворени пристанищата в Бургас и Варна заради силния вятър. Засега няма нарушения във въздушния трафик.

pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.