Начало » Новини

Българка в Ханя стана жертва на изнудване чрез Facebook

Публикувано от:  на декември 4, 2013Няма коментари

Българка в Ханя стана жертва на изнудване чрез FacebookМлад българин от Вамос, Ханя, намерил лесен начин да изкарва поминъка си като изнудвал своя сънародничка. 20-годишният младеж успял да „разбие“ паролите, използвани от 22-годишната жена във Facebook, тъй като имал отлични компютърни умения и в началото поискал 200 евро, за да не разкрие личните й данни в интернет, пише newsbg.eu.

Девойката се поддала първия път и дала сумата на българина. Но когато младежът измамник установил, че „трикът“ му действа, се почувствал недосегаем и започнал да изнудва и годеника на момичето, 22-годишен жител на Ханиоти, увеличавайки „тарифата“ си на 250 евро.

Годениците разбрали, че финансовите претенции на младежа няма да спрат дотук, а ще продължат, и уведомили полицията. Срещата за предаването на парите била уговорена като банкнотите били предварително белязани. Този път на срещата дошъл не българинът, а 21-годишен албанец. Щом съучастникът получил парите, незабавно бил арестуван от дебнещите полицаи. При разпита той разкрил самоличността на българина, който бил арестуван няколко часа по-късно.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.