Начало » Лайфстайл

Вижте колко покъртително неграмотна е Пенка от “Биг Брадър”

Публикувано от:  на декември 2, 2013 Няма коментари

Вижте колко покъртително неграмотна е Пенка от "Биг Брадър"

Вижте колко покъртително неграмотна е Пенка от “Биг Брадър”

Вижте колко покъртително неграмотна е Пенка от “Биг Брадър”. Ромката пише България с малка буква, мисли, че държавата е основана през 641 година и още…

Трагедията на това да си неграмотен е един от най-тежките синдроми в нашата страна. За съжаление кадри като героинята Пенка – “карибското тяло”, която се състезава в едно от най-гледаните риалитита на родния екран, e тъжен отрицателен пример за тежката безпросветност, царяща сред големи обществени групи у нас.

Тази вечер “Биг Брадър” постави задача, в която младата ромка става ученичка, чийто класен ръководител е Денди.

Инатът на “карибското тяло” обаче бе толкова голям, че тя дори не пожела да схване основни неща от българската история, които Денди се опита да й обясни. Няколко пъти той й зададе въпроси, като: “Кой е цар Симеон Велики?, “Кога е създадена българската държава? и ред други, елементарни по своята същност.

Те обаче се оказаха въпроси с повишена трудност за Пенка, след като на финалния изпит тя заяви: “Българската държава е създадена през 641 година…и дори възрази: Ама ние това не сме го учили!”.

Денди й направи и няколко бързи диктовки, в които Пенка на няколко пъти демонстрира, че не може да запомни, че България се пише с главно “Б”, а не “българия”, а тя отвърна: “Това ли е най-важното”.

Дотук трагично, но това далеч не е всичко… Част от другите й отговори бяха: “България граничи с Европа, с Русия, Полша и Испания” и ред глупости от същия вид.

В едно обаче Пенка се оказа силна – в откровеността, която демонстрира. Тя в прав текст си каза, че Къщата не е мястото за учене на уроци, може би пък има предвид, че “Биг Брадър” е мястото където да плете интриги и да се прави на красива.

Снимка и източник: pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.