Начало » Здраве

Козметиката вреди на женското здраве

Публикувано от:  на ноември 30, 2013 Няма коментари

Козметиката вреди на женското здравеРедовната употреба на козметични продукти вреди на женското здраве, предупреждават учени от САЩ и Великобритания.

По време на проучването си експертите внимателно са изследвали състава на козметичните продукти, които се използват от представителките на нежния пол. Оказало се, че цената на женската красота е твърде висока, тъй като учените са установили, че в козметичните продукти има много вредни химически компоненти. Най-страшното обаче е, че с течение на времето те се натрупват в организма, което води до сериозни здравословни проблеми.

Според специалистите не само жените са застрашени. Те са потвърдили, че мъжките шампоани, дезодоранти и душ гелове също съдържат вредни съставки.

Най-честите заболявания, с които може да се сдобием благодарение на съвременната козметика, са кожни заболявания, възпаление на лигавицата. Следва да се отбележи, че честото и обилно използване на разкрасителни средства увеличава риска от рак. Дезодоранти са най-агресивни и могат да провокират развитието на рак на гърдата.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.