Начало » Новини

МОН ще наказва виновните за задачата в учебника по математика

Публикувано от:  на ноември 28, 2013Един коментар

МОН ще наказва виновните за задачата в учебника по математикаЛидерът на „Евророма“ Цветелин Кръстев се срещна с просветния министър Анелия Клисарова. Повод за това стана задача по математика в учебник за трети клас на издателство „Просвета“ със следното условие: „В квартал „Изгрев“ живеят 363 роми, които са с 271 по-малко от българите в този квартал. Колко българи живеят в квартал „Изгрев?“. Има и втори вариант на задачата, в който „ромите“ отново са 363, а „българите“ – с 27 по-малко, като отново се пита колко „българи“ живеят в квартала. Задачата успя да възмути родителите. Те смятат, че не може децата да бъдат учени да делят българите и ромите, тъй като всички са български граждани.

След продължилата почти час среща при министъра Цветелин Кънчев заяви, че е много доволен от проведения разговор. Той е получил логични обяснения за недоразумението в учебното помагало. Ръководството на Министерството на образованието и науката не само, че е свършило навреме своята работа, а още преди да се разгласи случая е взело отношение по казуса и ще търси най-строга административна отговорност от виновните лица.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Един отговор за “МОН ще наказва виновните за задачата в учебника по математика”

  1. Avatar БориславНиколова says on: 28 ноември 2013 at 19:26

    Представете си само какви хора пишат учебниците! И какъв е контролът в Министерството!! Докога хората, които работят в образованието ще се примиряват с посредствено поведение, ограниченост …… Става въпрос за всички в куп. Непрекъснато родителите се оплакват от цялата образователна система… Култура, поведение, изисканост и морал с изисква от всеки който работи с млади хора и деца.

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.