Начало » Новини

МОН отпусна четири ваканции на учениците

Публикувано от:  на юли 19, 2013Няма коментари

МОН отпусна четири ваканции на ученицитеПрез следващата учебна година учениците ще имат четири ваканции – есенна, коледна, зимна и пролетна. Това предвижда проект, публикуват на сайта на Министерството на образованието и науката. Документът обаче още не е подписан от ресорния министър Анелия Клисарова и следователно подлежи на промени.

Според проекта първата ваканция за учебната 2013/2014 година ще е есенната, която за първи път беше въведена преди две години. Предвижда се тази ваканция да бъде от 1 до 3 ноември, включително.

Коледната ваканция се предвижда да продължи от 24 декември до 5 януари 2014 г., включително и така учениците трябва да са на училище на 6 януари.

Зимната ваканция е планирана между 1 февруари и 4 февруари, включително. Пролетната ваканция за учениците от 12-ти клас, както винаги ще е по-кратка от тази на останалите ученици. От първи до 11-и клас тя ще е от 29 март до 6 април, включително, а за 12-и клас – от 29 март до 1 април, включително.

Лятната ваканция за учениците от различните класове, както винаги, ще започне по различно време. В проекта на графика на учебното време се предвижда на 21 май 2014 г. да е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ) и националното външно оценяване по този предмет в седми клас.

На 23 май ще е втората задължителна матура и външното оценяване по математика в седми клас. През тази година тези две матури и външното оценяване по БЕЛ и по математика в седми клас бяха на същите дати. Заради матурите и изпитите в седми клас и през тази учебна година 21 и 23 май ще са неучебни дни за всички ученици.

Вторият учебен срок да започне от 5 февруари 2014 г., предвижда още проектът на заповедта за графика на учебното време.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.