Начало » Новини

72 000 коли минали през новата онлайн проверка за платен данък на МПС

Публикувано от:  на ноември 10, 2013 Няма коментари

гтпОколо 72 000 автомобила със софийска регистрация са минали през новата онлайн проверка за платен данък МПС при преминаване на годишен технически преглед. Това показват данни на Столичната община. Те бяха изнесени от зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов във връзка с новата система за проверка на платения местен данък, която влезе в сила от края на септември. 42-ма собственици на автомобили не са успели да преминат прегледа, а други 10 хиляди шофьори подлежат на допълнителна проверка дали са си платили данъка. Всички пунктове за технически прегледи в страната са свързани със системата на Столичната община и не е проблем да се направи справка.

Ако системата покаже неплатен данък, а той вече е платен, собственикът трябва да покаже документа, издаден от общината, който се сканира и дава зелена светлина за продължаване на прегледа. Запазва се и възможността на шофьора да покаже хартиен документ, което отваря вратички за измами, обясни заместник-кметът Дончо Барбалов.

Общината отчита, че от началото на годината досега собствениците на автомобили с платен данък са с 38 хиляди повече отколкото през миналата година.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.