Начало » Любопитно

Бебе слонче плака 5 часа, след като майка му го изостави

Публикувано от:  на октомври 1, 2013Няма коментари

Бебе слонче плака 5 часа, след като майка му го изостави Бебе слонче плака в продължение на 5 часа, след като собствената му майка го нападна и изостави в зоологическа градина в Китай. Малко след като майката родила малкото, тя го настъпила. Ветеринарите се надявали това да е инцидент. Те лекували малкото, преди да го върнат на майката, но тя отново го нападнала, пише изданието „Зоомания“.

“Мъникът беше много разстроен и плака в продължение на 5 часа, преди да успеем до го успокоим. Не можеше да е далеч от майка си, а тя се опитваше да го убие.” – споделя служител в зоопарка.

Бебето слонче се казва Хуанг Хуанг и на снимките ясно се виждат сълзите му. Служителите в зоопарка полагат извънредни грижи за малкото слонче и то вече се чувства по-добре.

Майката пък изгубила апетита си и “може да е в депресия” – се казва в репортажа на Huffington Post.

От университета Калифорния, поставиха въпроса дали слоновете могат да плачат наистина и заключиха, че отговорът може да е “да” в зависимост от значението, което влагаме в думата.

Ако да плачеш означава да проливаш сълзи, тогава – да, могат. На практика всички сухоземни бозайници произвеждат сълзи, за да “смазват” очите.

Но ако да плачеш означава да реагираш на емоция, то тогава отговорът е малко по-неясен. Всичко зависи от това дали слоновете наистина изпитват емоции.

Има доказателства, че емоционалността на тези мили животни, е факт. Съвсем не от скоро точно слоновете са известни с това, че са изключително изразителни същества и умеят да показват широка гама от емоции – от радост и гняв, през скръб и състрадание.

pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.