Начало » Свят

Ваксинирана срещу грип ученичка заспива по 30 пъти на ден

Публикувано от:  на октомври 1, 2013Няма коментари

Ваксинирана срещу грип ученичка заспива по 30 пъти на денВаксинирана срещу грип ученичка заспива по 30 пъти на ден. Нарколепсия е диагнозата, поставена на 14-годишното момиче.

За нов случай, на нарколепсия предизвикана от ваксина срещу грип, съобщава „Дейли Мейл“. През 2009 година 14-годишната ученичка от Шотландия Клоуи Гласън е ваксинирана против свински грип. В този ден животът й се променя завинаги. 4 месеца след поставянето на ваксината Клоуи развива специфична болест на съня, позната като “нарколепсия”. Тийнейджърката заспива по 30 пъти на ден заради болестта си. За аналогичен случай с 9-годишно момче, БЛИЦ съобщи в началото на годината.

14-годишната Клоуи Гласън е само една от десетките жертви на нарколепсията във Великобритания. В цял свят са регистрирани около 3 млн. души. Хората диагностицирани с нарколепсия с право могат да бъдат наречени жертви, защото те никога няма да могат да водят нормален начин на живот. Заспиването при тях е като припадък. Постоянните “сънни припадъци” могат да варират между 25 и 30 пъти на ден.

14-годишната Клоуи се притеснява от болестта си. Тя споделя, че дори се чувства наранена, когато хората я мислят за пияна или дрогирана, а тя просто получава сънен припадък. Това често й се случва на улицата, а момичето обяснява, че е по-различна от всеки един от нас.

Нарколепсията е нелечима, но има медикаменти, които могат да облекчат сънните припадъци и променливите настроения на засегнатите от болестта. Нарколепсията не е заразна и най-често се проявява в късните тийнейджърски години, но е възможно симптомите да бъдат подтиснати до след четиридесетте, а и по-късно.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.