Начало » Финанси

Минималната заплата става 340 лв. от 1 януари

Публикувано от:  на септември 29, 2013 Няма коментари

Минималната заплата става 340 лв. от 1 януариМинималната заплата може да стане 340 лв. от 1 януари 201г., това каза икономическият министър Петър Чобанов Според него бюджетът и икономиката на страната могат да си позволят увеличение на тази заплата до 340 лева от 1 януари и въпросът се обсъжда.

Той припомни, че въпросът се обсъжда в Тристранния съвет. Минималната заплата се е увеличила на 310 лева през последните месеци, допълни Чобанов във Враца. Категорично ясно за бюджет 2014 г. е, че през следващата година ще се стремим към по-малък дефицит в сравнение с тази година, но без да го превръщаме в идея-фикс, каза в отговор на въпрос министърът. Той участва днес в работата на двудневното съвещание с кметове на общини, издигнати или подкрепени от БСП. Срещата е организирана от Националния съвет на партията и в нея участват министри и народни представители от Коалиция за България.

Министър Чобанов трябва да представи в днешното работно заседание, което е закрито за медиите, основната рамка на бюджета за следващата година. Преди това той отказа да коментира параметрите на бюджета пред журналисти с мотива, че това ще стане, когато те бъдат уточнени и приети от Министерския съвет. Според него това, което е ясно за бюджетната рамка за 2014 г., е стремеж към по-малък дефицит и растеж от 1,8 на сто. Финансовият министър посочи, че търсенето на намаляване на дефицита е свързано с редица европейски и национални правила и ограничения, а през следващата година се очаква да влязат в сила и нови фискални правила в Европейския съюз.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.