Начало » Свят

Сирия подписа Конвенцията за химическите оръжия

Публикувано от:  на септември 13, 2013Няма коментари

сирия знамеСирия стана пълноправен член на Конвенцията за забрана на химическите оръжия тази нощ. Това съобщи постоянният представител на страната в ООН. Междувременно продължава срещата на Джон Кери и Сергей Лавров в Женева.
Указът за присъединяването на Сирия към конвенцията е бил подписан от сирийския президент Башар Асад, а посланието е било предадено на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун от името на сирийския външен министър Уалид Муалем. Сирия бе една от само седем страни, които не се бяха присъединили към споразумението, което задължава членовете си да унищожат напълно запасите си от химически оръжия.
В Женева продължава срещата между държавния секретар на Съединените щати Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров. Днес към тях ще се присъедини и пратеника на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими. По-рано Лавров заяви, че е възможно да се обсъдят с Брахими перспективите за организиране на мирна конференция за Сирия „Женева-2“.
Френският президент Франсоа Оланд пък ще обсъди конфликта в Сирия с министрите на външните работи на Саудитска Арабия, Йордания и Обединените арабски емирства. Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще посети в неделя Пекин, където ще обсъди сирийския конфликт с китайския си колега Ван. На връщане към Франция той ще се отбие във вторник в Москва, където ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров, съобщи БНТ.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.