Начало » Лайфстайл

„Фейсбук“ коментарите излизат и в ефира на телевизиите

Публикувано от:  на септември 10, 2013Няма коментари

фейсбук

„Фейсбук“ ще предостави възможността на редица медии, сред които Си Ен Ен и Би Скай Би, да публикуват в ефир коментари от потребителите на социалната мрежа, предадоха световните медии.

„Медийните организации могат да започнат да включват Фейсбук разговори в предаванията си и повторенията им като излъчват в реално време публични коментари“ от американската социална мрежа, съобщи в блог Джъстин Ософски, вицепрезидент на „Фейсбук“ за онлайн операциите.

Новинарската телевизия Си Ен Ен, предаването „Тудей шоу“ по Ен Би Си, британският сателитен пакет Би Скай Би, в който влизат телевизии като „Скай нюз“ и „Скай спортс“, както и новинарският сайт Slate.com са сред партньорите на инициативата, съобщи „Фейсбук“, като уточни, че ще могат да се излъчват само публичните послания от социалната мрежа.

Много телевизии в момента използват коментари от „Туитър“ към предаванията си за по-добра интерактивност със зрителите си, отбелязва АФП.

Според Ософски „Фейсбук“ иска да помогне за развиването на предавания, които позволяват „да се водят разговори за ставащото по света“ в областта на спорта, развлеченията или актуалните събития.

Използваните за операцията софтуери „Пъблик фийд“ (Public Feed) и „Кийуърд“ (Keyword) ще позволят на медиите да узнаят възрастта, пола или местонахождението на авторите от коментарите във „Фейсбук“.

По този начин медиите ще могат да узнаят „къде дадена тема предизвиква най-много реакции, дали е популярна сред мъжете или сред жените и в коя възрастова категория“, посочи Ософски.

standartnews.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.