Начало » Новини

Енергото разсрочи дълга на добричкото ВиК

Публикувано от:  на август 29, 2013 Няма коментари

Енергото разсрочи дълга на добричкото ВиКМинистърът регионалното развитие Десислава Терзиева проведе среща с представители на Енерго Про Варна ЕООД, ВиК Добрич ЕООД и областния управител на Добрич Недко Марчев. На срещата беше постигнато споразумение за разсрочване на натрупаните задължения на водната компания към електроразпределителното дружество до февруари 2014 г. В резултат от днешните разговори вече е възстановено спряното електрозахранване на административната сграда на ВиК Добрич.

Министър Терзиева обяви, че е внесен сигнал до главния прокурор и Агенцията за държавна финансова инспекция, която започва проверка на причините за тежкото финансово състояние на дружеството. Проверка ще бъде направена и от Инспектората на Министерския съвет, Главна инспекция по труда, а в момента тече и вътрешен одит. Резултатите от тях ще бъдат анализирани и публично оповестени.

Регионалният министър посочи, че общият размер на задълженията на водоснабдителното дружество надхвърля 28 млн. лв. От бившия управител Радослав Русев не са предприети никакви оздравителни мерки, като загубите на вода достигат 84%, а средномесечните сметки за електроенергия са за 834 хил. лв. За 15 дни новият управител Юлиян Иванов е успял да разплати 1 030 000 лв. към Енерго Про, информира регионалният министър.

В Добрич министър Терзиева обяви, че един от основните проблеми на ВиК дружеството е ползването на вода без да се заплаща, като неплащането достига до 25 % от загубите на дружеството.

Работим активно за решаване на проблемите във ВиК сектора и реформирането му, заяви регионалният министър.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.